Future in our hands

Hei taas pitkästä aikaa! Meillä Jyväskylässä päin tapahtui tällä viikolla Future in our hand -kansainvälisyysseminaari ja siihen osallistui vaihtareita Jyväskylän kampukselta sekä Nurmijärveltä, ja myös meidän opiskelijat Jyväskylästä. Viikko alkoi tiistaina 24.3 ja koko viikon oli luentoja aamupäivisin erinäisistä aiheista, kuten Erasmus vaihdosta ja valmennuspedagogiikasta. Aamuisten luentojen jälkeen oli kello 13 alkaen workshoppeja. Kv-seminaari tapahtui TKI-Akselissa ja Kansalaistoiminnan keskuksessa Matarassa. Seminaari oli kokonaan englannin kielellä.

Minä pidin erityisesti tiistaina tapahtuneesta workshopista, jonka nimi oli The Social Role of Performative and Visual Street Art. Aiheena oli tehdä noin tunnin aikana ryhmän kanssa oma “seinämaalaus”, jonkin tietyn julkisen rakennuksen seinälle ja ryhmäni aiheena oli sairaala. Toteutimme sen tietenkin pienoiskokoon A3 kokoiselle pahville leikaten ja liimaten lehdistä kuvia ja kirjaimia. Minusta se oli hauskaa ja tälläinen saatiin aikaan! (Plus pahoittelen että kaikki kuvat ovat kännykällä otettu, kamera unohtui aina kotiin joka aamu :D)

20150324_142803

 

Tiistai iltana oli myös ohjelmaa Jyväskylän taidemuseolla, ja kaikki kävijät saijat ilmaiseksi kahvit ja croisantit (joka oli tosi ihanasti ajateltu ja laitettu tila !:) ) Iltaa olivat toteuttamassa kaksi vaihto-oppilasta Jyväskylän kampukselta Flora Rebiscoul ja Camille Dubourgeat. Museon yläkertaan oli rakennettu pahvinen Eiffel-torni, jonka edessä ihmiset ottivat yhteiskuvia.

20150324_175925
Paris can wait oli näyttelyn nimi (Ehtiihän sinne Pariisiin myöhemminkin)
11076722_611180829017428_1644143689_n
Vaihto-oppilaita ja KV-lehtori Anna-Mari Maukonen

 

Keskiviikko iltana oli järjestetty Relaxed get-together -iltaohjelma Lutakossa. Ensin oli ulkotoimintaa ja sen jälkeen pystyi tulla sisälle tekemään karjalanpiirakoita ja lettuja. Tulin paikalle vähän myöhemmin, ja väänsin itsekkin pari karjanpiirakkaa ja kaikista tuli aika uniikkeja. Paikalla ei ensin hirveästi ollut väkeä, mutta kello kuuden jälkeen tuli lisää vaihtareita. Olin vain tunnin mukana mutta sekin oli hauskaa!

20150325_174320

20150325_181740
Piirakat ennen uuniin menoa

Torstaina tapahtui kiertelyä eri paikoissa Jyväskylää, mutta en itse mennyt paikanpäälle, koska se oli lähinnä tarkoitettu vaihtareille ja uusille ihmisille Jyväskylässä. Perjantaina ohjelmaa oli vain kahteentoista asti, ja silloin annettiin palautetta viikosta ja hyvästeltiin Nurmijärvelle palaavat vaihtarit. Viikko oli minulle ainakin antoisa, varsinkin kun sai tutustua moneen uuteen vaihto-oppilaaseen ja en pelännyt enää puhua englantia :–)

Mitä itse olit mieltä Kv-seminaarista, jos olit paikanpäällä? Elä pelkää kertoa!

-Jutta

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *